kegklubtriglav@gmail.com
Facebook Youtube

17. krog SLO lige – Zmaga v derbiju pripadla Triglavu

21. marec 2018

V Kranju smo pretekli konec tedna videli derbi v 1.A ligi za ženske, saj so Triglavanke gostile prvakinje iz Celja. Trener naših deklet se je tokrat odločil, da popolnoma premeša standardno postavo, zato sta tekmo za spremembo začeli Tara in Anja. Anja (551) je bila prepričljivo boljša od nasprotnice, medtem ko je Tara (540) svojo moštveno točko potrdila šele v zadnjem setu. V drugem paru so se Celjanke nevarno približale. Nina (551) je sicer dvoboj izgubila zgolj za dva keglja, žal pa je Nika (506) bila tokrat precej slabša od nasprotnice. V končnici tekme sta zaigrali Brigitte in Nuša. Kljub poškodbi je Brigitte podrla izvrstnih 591 kegljev, Nuša pa je s svojimi 543 keglji in osvojeno točko postavila piko na i veliki zmagi. Dekleta so tako ostala neporažena na domačem kegljišču in so si zagotovila drugo mesto v državni ligi ter nastop na Evropskem pokalu, ki ga bo jeseni gostilo Sarajevo. Končni rezultat tekme: Triglav:Celje I – 6:2.

16. zmago v letošnji sezoni so zabeležili člani prve moške ekipe proti nasprotnikom iz Radencev. Tekmo sta začela Brane in Tomaž. Oba sta bila precej nerazpoložena – Brane je podrl 534 kegljev, kar je bilo sicer dovolj za zmago v dvoboju,  Tomaž pa je podrl deset kegljev več (544), vendar je bil nasprotnik boljši. V drugem paru je zablestel Andrej, ki je s 607 podrtimi keglji postavil svoj najboljši ligaški rezultat sezone. Odlično je začel tudi Jernej, žal pa mu je na koncu primanjkovalo moči, zato se je ustavil pri 559 podrtih kegljih. Zmago sta v zadnjem paru potrdila Anže (517), ki je izgubil točko, in Jure s 529 keglji. Končni rezultat: Triglav I:Radenska – 6:2.

V zelo tesni tekmi je tudi druga moška ekipa zmagala proti Lokomotivi iz Ljubljane. Tekmo je odlično začel Darko, ki je podrl 568 kegljev, nekoliko slabše pa je šlo Francu, ki je nastop končal pri 527 kegljih. V drugem paru je Dušan (531) za vsega en kegelj premagal nasprotnika, Marko (115) in Boris (433) pa sta bila skupno boljša od nasprotnika za sedem kegljev. Zmago naših je potrdil Matjaž, ki je podrl 537 kegljev. Marinko je v zaključku tekme podrl skromnih 483 kegljev. Končni rezultat: Triglav II:Lokomotiva – 6:2.

Podrobni rezultati vseh tekem so dostopni tukaj.

17. krog SLO lige – Zmaga v derbiju pripadla Triglavu
Vse novice

KK Triglav Kranj

Kegljaški klub Triglav Kranj

T: 031/870-430
E: ...


Programe kluba sofinancirata

Mestna občina Kranj 

in

 Zavod za šport Kranj